Nieuws

Uber-app kan scherm iPhone opnemen

6 oktober 2017 08:29

De Uber-app kan ongemerkt het scherm van iPhones filmen. Uber wil de functie, die het niet meer gebruikt, verwijderen bij een update.

De iOS-app van Uber heeft een ingebouwde functie om schermopnames te maken, ook als de app op de achtergrond draait. Dat hebben beveiligingsexperts gemeld, waarna Uber dit heeft bevestigd. De taxi-app zou als enige externe partij van Apple toestemming hebben gekregen om de zogeheten api die deze functie mogelijk maakt te gebruiken.

De functie diende volgens Uber om kaartgegevens van de Uber-app naar de Apple Watch-app te sturen. Uber zegt de functie niet meer te gebruiken en wil de code ervoor uit zijn app verwijderen bij een volgende update. Als hackers er misbruik van zouden kunnen maken, kunnen ze bij gevoelige gegevens die op het scherm staan.

Apple heeft nog niet op de kwestie gereageerd. Eerder dit jaar dreigde Apple-topman Tim Cook nog om de app van Uber uit de App Store te laten verwijderen. De reden was dat Uber stiekem technologie gebruikte om te herkennen als een bepaalde iPhone werd hergebruikt. De methode die Uber hiervoor gebruikte wordt door Apple verboden in zijn App Store-regels.

Lees ook: Uber riskeerde verwijdering uit App Store na volgen iPhones