Nieuws

Robotje laat je op afstand tegen je hond praten

4 oktober 2017 15:29

Alvast voor de volgende Dierendag: een interactief robotmaatje voor je hond. Je kunt ermee op afstand tegen je hond praten en hem belonen met snoepjes.

Volgend jaar verschijnt het rijdende robotje Laika, dat honden die alleen thuis zijn gezelschap moet bieden. De hond kan met Laika spelen en zijn baasje kan meekijken en tegen hem praten, dankzij de ingebouwde camera, microfoon en speaker. Ook kan je met de Laika op afstand snoepjes aan de viervoeter geven.

De robot kan volgens de makers tegen bijten. Hij kan ook notificaties sturen als je hond blaft. Laika kan op een opgeladen accu een dag lang aan blijven staan, waarbij hij maximaal twee uur met de hond actief kan zijn. Laika kost vanaf 275 dollar op de crowdfundingsite Indiegogo en wordt pas in juni 2018 geleverd.

Bright Day, het techfest van Nederland

Ons techfest Bright Day is op 18 en 19 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Ruim 20 duizend vierkante meter met gadgets, games en nieuwe technologie. En als hoofdsprekers de bekende YouTubers Casey Neistat en Simone Giertz. Kijk hier voor het programma en tickets.

Volg ook ons YouTube-kanaal