Nieuws

Instagram Stories laat gebruikers polls toevoegen

4 oktober 2017 13:03

In Instagram Stories kun je nu je vrienden ergens op laten stemmen.

De nieuwe poll-functie van Instagram is net als bijvoorbeeld hashtags en locatiefunctie als sticker toe te voegen aan Stories. Je kan volgers uit twee opties laten kiezen, dat kunnen geschreven antwoorden zijn maar ook emoji.

Door op één van de twee opties te drukken, brengen volgers hun stem uit. De maker van de Story ziet hoe zijn kijkers gestemd hebben, en ook kijkers krijgen meteen na het stemmen te zien hoe de verhouding tussen de twee stemmen is.

Meer verbeteringen

Ook is er een nieuwe uitlijn-functie voor stickers toegevoegd, zodat je stickers makkelijker bijvoorbeeld precies middenin het scherm kan zetten aan de hand van een blauw lijntje. Daarnaast kun je de kleur van de letters die je over een story typt nu met een eyedropper kiezen, en zo een kleur gebruiken die in de foto of video voorkomt. De nieuwe Instagram-update is beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Volg Bright ook via Instagram

Bright Day, het techfest van Nederland

Ons techfest Bright Day is op 18 en 19 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Ruim 20 duizend vierkante meter met gadgets, games en nieuwe technologie. En als hoofdsprekers de bekende YouTubers Casey Neistat en Simone Giertz. Kijk hier voor het programma en tickets.

Volg ook ons YouTube-kanaal