Nieuws

Video: de Fairphone kun je nu zelf betere camera's geven

2 oktober 2017 16:11

De camera's van de 'eerlijke' telefoon Fairphone zijn nu te vervangen door betere versies. Gewoon door aan een paar schroefjes te draaien. We spraken Fairphone erover.

Het Amsterdamse bedrijf Fairphone bracht onlangs twee nieuwe cameramodules uit voor de Fairphone 2. De ene module biedt een 12-megapixelcamera op de achterkant (dat was 8 megapixel) en de andere module is voor een frontcamera met 5 megapixel (dat was 2 megapixel).

De modules zijn eenvoudig te vervangen door de achterkant en het scherm van het toestel los te maken, de oude cameramodules los te schroeven en de nieuwe er weer in te schroeven. We spraken er over met Fairphone-woordvoerder Fabian Hühne:

De cameramodule voor de achterkant kost 45 euro en de frontcamera kost 30 euro. De bundel met beide camera's kost 75 euro. Momenteel zijn beide modules al uitverkocht, maar ze zijn wel te pre-orderen. 

Fairphone is opgericht in 2013. De smartphones van het bedrijf moeten zeker vijf jaar meegaan en onderdelen moeten door consumenten zelf vervangen kunnen worden. Fairphone zet zich in voor het verbeteren van arbeidsomstandigheden in fabrieken. Ook gebruikt het bedrijf zoveel mogelijk materialen uit mijnen in conflictvrije gebieden. De Fairphone 2 verscheen eind 2015 en kost 529 euro. In totaal zijn er 140.000 Fairphone-gebruikers.

Fairphone kreeg onlangs 6,5 miljoen euro investering van Stichting Doen en Pymwymic (Put your money where your meaning is community), een Nederlands investeringsfonds in jonge, duurzame ondernemingen.  

Like Bright.nl op Facebook