Nieuws

Nieuwe PlayStation VR zit HDR niet langer in de weg

2 oktober 2017 11:44

Sony introduceert een nieuwe versie van de VR-bril Playstation VR, met verbeteringen in het design.

De vernieuwde VR-headset is maandag aangekondigd door Sony. Veel verandert er trouwens niet. Zo blijft de resolutie van de bril hetzelfde. De nieuwe versie moet gebruiksvriendelijker zijn. Zo wordt de volgende PSVR geleverd met een nieuwe Processor Unit, het extra kastje dat benodigd is naast de PlayStation 4. De Processor Unit zal ervoor zorgen dat HDR-beelden doorgelaten worden, zonder het kastje eerst te ontkoppelen.

Bij de huidige PlayStation VR wordt HDR niet doorgestuurd naar de televisie als het kastje aangesloten is. Dat zorgde voor kritiek bij gebruikers met PSVR en een televisie die HDR ondersteunt. HDR biedt een groter contrast en natuurlijkere kleuren.

Een andere verbetering is dat de headset oordopjes aan de achterkant van de bril integreert. Bij de huidige versie moet je zelf oortjes aansluiten via een 3,5mm-aansluiting in de kabel die vanaf de bril naar het kastje loopt. Dat zit vaak een beetje in de weg. Overigens wordt de kabel van de PSVR ook wat dunner gemaakt.

Alle games met VR-ondersteuning blijven op beide modellen werken. Het is niet duidelijk wanneer de ge├╝pdatete bril op de markt komt, maar de prijs van 399 euro blijft gelijk.

Bekijk ook onze eerste indruk van het schietspel Farpoint op de Playstation VR:

Volg ook ons YouTube-kanaal