Nieuws

'Apple nam Franse computervisie-startup over'

29 september 2017 18:53

Apple zou eerder dit jaar de Franse startup Regaind, gespecialiseerd in het herkennen van beelden, hebben overgenomen.

Dat meldt TechCrunch op basis van verschillende bronnen. Apple reageert tegenover de site met zijn standaardzin als het gaat om overnames: "Apple koopt zo nu en dan kleine technologiebedrijven, en meestal bespreken we ons doel of plannen niet." Regaind zou voorafgaand aan de overname 400.000 euro aan durfkapitaal hebben opgehaald.

Regaind werkte aan computervisie-software voor fotoherkenning. Apple heeft zulke software al enkele jaren in iOS en macOS zitten, waardoor naar foto’s kan worden gezocht met bijvoorbeeld een hond of het strand. De technologie van Regaind doet dat ook, maar kijkt ook naar of de foto mooi is. Zo kan bij een serie foto’s automatisch de mooiste worden uitgekozen.

FaceID-gezichtsherkenning

Daarnaast zou de technologie van Regaind ook gezichten kunnen herkennen en zo leeftijd, geslacht en emotie kunnen vaststellen. Omdat niet bekend is wanneer de Franse startup precies is overgenomen, is het niet duidelijk of de technologie al in de nieuwe iPhone X zit. De nieuwe, dure iPhone heeft de Face ID-gezichtsherkenning.

Door productieproblemen rond de gezichtssensoren bij de frontcamera zou Apple de komende tijd minder exemplaren van de iPhone kunnen leveren dan was verwacht.

Lees ook: 7 dingen die je moet weten over Face ID van Apple

Bekijk ook onze eerste indruk van de iPhone X, na het Apple-event in Californië:

Volg het Bright YouTube-kanaal