Nieuws

'Google werkt aan Home-speaker met scherm'

29 september 2017 16:55

Google zou een versie van zijn Home-speaker met scherm ontwikkelen, om te concurreren met de Amazon Echo Show.

Dat zeggen verschillende bronnen tegenover TechCrunch. Google bracht eerder al een Echo-concurrent uit met zijn Home-speaker, die in Nederland nog niet verkrijgbaar is. Later kwam Amazon met een versie van zijn Echo met scherm, waarmee gebruikers kunnen videobellen of video’s kunnen bekijken.

De gadget van Google zou de codenaam Manhattan dragen, en net als de Echo Show een scherm van rond de 7 inch hebben. Manhattan biedt volgens de bronnen diensten als Google Assistant, Google Foto’s, videobellen en YouTube. Ook zou het apparaat dienen als smart home-hub voor onder meer de gadgets van Nest.

YouTube-blokkade

Vooral dat YouTube-onderdeel is interessant. Eerder deze week blokkeerde Google namelijk de YouTube-toegang voor de Amazon Echo Show. Amazon zei dat Google dat zonder opgaaf van reden deed, volgens Google schendt de manier waarop de Echo Show video’s van YouTube toont echter zijn richtlijnen. Omdat Manhattan op Android draait, zouden ontwikkelaars vrij makkelijk apps voor het apparaat kunnen maken. Er zou al een Netflix-app voor voor de slimme-scherm-speaker in ontwikkeling zijn.

Wanneer de speaker op de markt komt is nog onduidelijk. Oorspronkelijk zou Manhattan midden 2018 verschijnen, maar door het uitkomen van de Echo Show zou Google hard werken om het apparaat mogelijk dit jaar al klaar te hebben. Google houdt op 4 oktober een presentatie van hoogstwaarschijnlijk de Pixel 2-telefoons, een nieuwe Chromebook en speakers. Er is nog niks uitgelekt over een eventuele presentatie van Manhattan volgende week.