Nieuws

Google-app maakt oude Android-toestellen kindvriendelijk

29 september 2017 12:46

Met een nieuwe Google-app kan je oudere Android-apparaten aan je kinderen geven en bepalen wat ze online wel of niet mogen.

Met de nieuwe Family Link-app van Google hoef je je geen zorgen meer te maken over de sites die je kinderen bezoeken of welke apps ze downloaden. Als ouder kun je met de nieuwe app je Google-account voor je kinderen openen.Google test Family Link sinds maart voor een kleine groep ouders, maar sinds vandaag is de app voor iedereen beschikbaar. 

Met Family Link beheer je het online gedrag van je kinderen. Jij bepaalt hoeveel schermtijd ze mogen, welke apps ze wel of niet mogen downloaden en hoeveel tijd ze het apparaat mogen gebruiken. Ook kan je op afstand bijvoorbeeld tijdens de huiswerkuren of voor bedtijd het apparaat blokkeren.

Nu nog alleen in de VS

Family Link werkt voor kinderen op Android-apparaten met minimaal Android Nougat of nieuwer. Enkele Android Marsmallow-apparaten werken ook. Als ouder installeer je Family Link op een Android-apparaat met minimaal Kit Kat of hoger. Family Link werkt voor ouders ook op een iPhone met iOS 9 of hoger. Er is een Nederlandstalige pagina voor Family Link, maar de app blijkt voorlopig nog alleen in de VS te werken.