Nieuws

Gouden Assassin's Creed-headset kost 50.000 euro

27 september 2017 20:34

De Franse juwelier Tournaire komt samen met gamestudio Ubisoft met een peperdure koptelefoon in de stijl van Assassin's Creed.

Ubisoft heeft een samenwerking bekendgemaakt met Focal, een producent van audioproducten. De samenwerking resulteert in een gelimiteerd aantal Listen Wireless-koptelefoons, rond de nieuwe game Assassin’s Creed Origins. De headsets zijn exclusief via de Ubisoft Store verkrijgbaar en er zijn 2.222 exemplaren beschikbaar.

Daarnaast heeft de bekende Franse juwelier Tournaire een gelimiteerd aantal peperdure Utopia-koptelefoons van Focal ontworpen. Van die laatste zijn er wereldwijd slechts 10 beschikbaar. 

Miniatuurvoorbeeld

De Listen Wireless-koptelefoons werken met Bluetooth, hebben 20 uur luistertijd en een uniek design. Daarnaast bevatten ze een dubbel microfoonsysteem voor betere audiokwaliteit. Het ontwerp blijft trouw aan de stijl van de aankomende Assassin’s Creed-game.

18-karaatsgoud

De juwelier Tournaire heeft tien genummerde exemplaren van een handgemaakte koptelefoon gecreëerd: Assassin’s Creed Origins Utopia. Een 3D-kunstenaar, een artcaster én een goudsmid hebben maandenlang met de juwelier gewerkt om de headsets te maken. De koptelefoon bevat elementen van 18-karaatsgoud en wordt tentoongesteld op een bronzen hoofd van de hoofdpersoon van Assassin’s Creed Origins, Bayek, waarvan eveneens slechts tien genummerde stukken bestaan.

De headset van Tournaire kost maar liefst 50.000 euro. Het bronzen hoofd van Bayek kost nog eens 12.000 euro extra. Voor normale stervelingen zijn de Assassin’s Creed Origins Listen Wireless-koptelefoons wat betaalbaarder: deze hebben een prijskaartje van 249 euro. 

Miniatuurvoorbeeld

In 2015 testten we een Sennheiser-koptelefoon van 50.000 euro:

Volg ook het Bright YouTube-kanaal