Nieuws

Video: eerste trailer voor nieuwe Wes Anderson-film

21 september 2017 20:01

Regisseur Wes Anderson toont de eerste trailer voor zijn nieuwe film, Isle of Dogs. Deze stopmotion-film wordt weer een must-see.

Als Wes Anderson aan een nieuwe film werkt, weet je een paar dingen zeker. Eén: het ziet er schitterend uit, twee: het heeft een opvallend en afwijkend verhaal en drie: de cast bestaat helemaal uit bekende acteurs, onder wie sowieso Bill Murray.

Die drie dingen gaan ook weer op voor Isle of Dogs. Het is de tweede stopmotion-film van Anderson, na Fantastic Mr. Fox uit 2009. De stijl is geheel hetzelfde, de setting is compleet anders. Zonder al te veel weg te geven: een stel honden wordt naar een eiland verbannen en worden met een kind opgezadeld.

De trailer bevat wat signatuur-shots van Anderson: veel symmetrie, mooie close-ups en haast geometrische totaalshots. De cast is misschien wel groter dan ooit, met stemmen van onder andere Bill Murray, Frances McDormand, Jeff Goldblum, Tilda Swinton, Harvey Keitel, Edward Norton, Bryan Cranston, Scarlett Johansson, Greta Gerwig, Courtney B. Vance en Yoko Ono.

Het duurt nog wel even tot Isle of Dogs in de bioscoop te zien is: de film komt hier pas in maart of april 2018 in de bioscoop.