Nieuws

'Amazon werkt aan slimme bril met assistent Alexa'

20 september 2017 11:22

Amazon zou werken aan een slimme bril die werkt met de virtuele assistent Alexa.

De slimme bril van Amazon werkt geheel op basis van geluid, melden ingewijden tegenover de Financial Times. De bril zou eruit zien als een normale bril, maar gebruikt beengeleiding om geluid zonder oordopjes over te brengen. Via de poten van de bril wordt het geluid van via trillingen op de schedel overgebracht.

Google Glass gebruikte die techniek een aantal jaar geleden ook al om geluid zonder oordopjes toe te passen. In tegenstelling tot Google Glass zou de bril van Amazon geen scherm krijgen. Net als slimme speaker Echo zou ook de bril volledig met spraak bestuurd worden.

Slimme camera

Gebruikers kunnen Amazon-assistent Alexa allerlei vragen stellen en opdrachten geven. Ontwikkelaars hebben al duizenden apps voor de assistent gebouwd. Het gaat dan vooral om podcasts, radioprogramma’s, muziek-apps en een soort interactieve hoorspelletjes.

Volgens de ingewijden zou Amazon ook werken aan een slimme beveiligingscamera, om zijn smarthome-lijn mee uit te breiden. Mensen zouden dan op de eerder verschenen Echo Show met beeldscherm kunnen zien wie er aan de deur staat. Amazon van plan zijn om de de camera of de bril nog dit jaar uit te brengen.

Lees ook: Dit is de nieuwe Google Glass, alleen voor bedrijven