Nieuws

Nieuwe Google Pixel, Chromebook en Google Home gelekt

20 september 2017 14:39

Google kondigt binnenkort nieuwe producten aan en ze lijken allemaal al uitgelekt.

Op 4 oktober presenteert Google hoogstwaarschijnlijk zijn nieuwe high-end Pixel 2-smartphones. Maar dankzij een reeks gelekte afbeeldingen in handen van de site Droid Life zijn veel meer aanstaande Google-producten bekend geworden.

Om te beginnen bij de Pixel 2: die wordt inderdaad geproduceerd door HTC en komt op de markt in de kleuren blauw, wit en zwart. Het toestel zou beschikbaar komen met 64 GB opslagruimte voor 649 dollar en met 128 GB voor 749 dollar. Volgens 9to5Google heeft het toestel een 4,97 inch 1080p-scherm en geen mini-jack.

De Pixel 2 XL wordt door LG gemaakt en zou ook beschikbaar komen met 64 GB en 128 GB opslagruimte, voor prijzen van respectievelijk 849 en 949 dollar. De 2 XL komt er in het zwart en in het wit met met een zwart paneel op een deel van de achterzijde. Beide telefoons hebben een enkele camera en een vingerafdrukscanner aan de achterkant. De huidige Google Pixel-smartphones zijn niet officieel in Nederland op de markt gekomen.

Chromebook Pixel

Het lijkt er daarnaast op dat de Chromebook Pixel zijn rentree gaat maken. In 2013 bracht Google de snelle en mooie maar dure Chromebook Pixel uit, maar er is al jaren geen nieuw model verschenen. De nieuwe Pixelbook is volgens Droid Life een opvolger.

Miniatuurvoorbeeld

De Pixelbook wordt een hybride laptop, die ook is op te vouwen tot tablet. De Chromebook is zilverkleurig en komt in varianten met 128 GB, 256 GB en 512 GB opslagruimte. Die versies gaan respectievelijk 1199, 1399 en 1749 dollar kosten. Een losse drukgevoelige stylus, de Pixelbook Pen, komt los beschikbaar voor 99 dollar. 

Google Home-speakers

Daarnaast zou Google ook nog een mini-variant van slimme speaker Google Home uitbrengen. De Home Mini zou beschikbaar komen in lichtgrijs, donkergrijs en oranjerood en 49 dollar kosten. Google Home is officieel nog niet in Nederland verkrijgbaar, maar we hebben hem onlangs al getest in de Uitpakparty: 

Daydream VR-bril

Een vernieuwde Daydream View VR-bril komt in dezelfde kleuren beschikbaar, en gaat 99 dollar kosten. Net als zijn voorganger gaat het om een stoffen versie van de Google Cardboard-bril. De smartphone fungeert als scherm in de bril en wordt geleverd met een controller-afstandsbediening. Bekijk ook onze test van de Daydream View-bril:

Meer gadgetvideo's? Subscribe op het Bright YouTube-kanaal