Nieuws

Tim Cook vindt de iPhone X 'het geld waard'

20 september 2017 14:48

Apple-ceo Tim Cook verdedigt de hoge prijs van de iPhone X. "Een goede prijs, voor de technologie die je krijgt."

De iPhone X kost in de VS 999 dollar en is in Nederland vanaf 1159 euro te bestellen. Een forse prijs, maar Apple-baas Tim Cook vindt het toestel zijn geld zeker waard. Dat zei hij in gesprek met tv-programma Good Morning America.

“Het is een goede prijs, voor de technologie die je krijgt”, aldus Cook. “De meeste mensen betalen over een langere tijd voor hun telefoon. En dus betalen maar weinig mensen de prijs van hun telefoon meteen. Ook ruilen de meeste mensen hun huidige telefoon in, wat de prijs nog verder omlaag drijft en sommige providers bieden ook nog hun eigen voordelen.”

Essentieel

Cook wijst op de rol van de smartphone in ons dagelijks leven. “Als we kijken naar de telefoon, de iPhone in het bijzonder, die is essentieel geworden in ons dagelijks leven. Mensen willen dat ’ie meer en meer doet en dus hebben we meer technologie ingebouwd.”

De iPhone X gebruikt dezelfde chip als de tevens nieuwe iPhone 8, die hier vanaf 809 euro te koop is. Maar de X heeft een compleet nieuw ontwerp met onder meer randloos oled-scherm, een geavanceerde gezichtsscanner en een dubbele gestabiliseerde camera aan de achterkant. De iPhone X is vanaf 27 oktober te bestellen, en wordt begin november geleverd. De iPhone 8 is nu al te bestellen, en wordt eind volgende week geleverd.

Bekijk ook onze eerste indruk van de iPhone X:

Lees ook:

'Nieuwe iPhone-chip verslaat concurrentie met gemak'

Ik zag de toekomst, het was niet de iPhone X

Eerste indruk: de iPhone 8 biedt te weinig nieuws