Nieuws

Huawei promoot nieuwe telefoon met steek richting Apple

18 september 2017 17:16

Huawei lacht in een video om Apple's Face ID-demo om zo reclame te maken voor zijn eigen nog onaangekondigde telefoon.

De Chinese fabrikant Huawei heeft op Facebook een steek onder water gedaan richting Apple. Op een filmpje is een clown-emoji te zien met een sip gezicht. De telefoon (waarvan de zijkanten verdacht veel op die van een iPhone lijken) probeert iets te ontgrendelen, maar dat lukt niet.

Onder het filmpje schrijft Huawei: "Eerlijk is eerlijk, gezichtsherkenning is niet voor iedereen. Ontgrendel de toekomst met #TheRealAIPhone."

Dit is overduidelijk inhaker op de demonstratie die Apple gaf tijdens de presentatie van de iPhone X. Face ID leek toen niet te werken, waarna Apple zich genoodzaakt voelde om met een verklaring te komen waarin het bedrijf uitlegde dat het een menselijke fout was geweest.

Huawei doet zijn Mate 10 op 16 oktober uit de doeken. Deze telefoon is voorzien van een Kirin 970 AI-chip die het toestel veel slimmer moet maken. Over een maand zullen we zien hoe veel beter de gezichtsherkenning van Huawei werkelijk is. Omdat de reclame zo duidelijk ogen, neus en mond aanwijst, lijkt het aannemelijk dat de Mate 10 niet alle drie in beeld hoeft te hebben om gebruikers te herkennen.

Like Bright.nl op Facebook voor nieuwe smartphones later deze week.