Nieuws

Tanken, wegrijden en later betalen met Rabobank-app

18 september 2017 11:19

De bestel-app My Order van de Rabobank wordt per 1 oktober een app waarmee automobilisten hun tankbeurt betalen: zonder pinnen en achteraf.

Met de huidige MyOrder-bestelapp, onderdeel van de Rabobank, kunnen klanten momenteel betalen voor dertien verschillende soorten diensten, van parkeren tot eten thuisbezorgen. Dat gaat binnenkort veranderen. Per 1 oktober richt de nieuwe versie van de app - die de naam On the GO! by MyOrder krijgt - zich alleen nog op de automobilist. Die kan met de app tankbeurten of parkeren zonder pinnen betalen.

Als gebruiker tank je en kan je meteen wegrijden. Achteraf betaal je op je gemak op kantoor of thuis via een iDeal-betaallink. Dat is met name handig bij onbemande tankstations. Bij bemande tankstations kan de automobilist bijvoorbeeld met een notificatie op zijn smartphone voor bijvoorbeeld gratis koffie toch overgehaald worden om het tankstation binnen te gaan.  

Kentekens

Op enkele tankstations wordt nu ook geëxperimenteerd met 'kentekentanken', waarbij na herkenning van het kenteken automatisch wordt afgerekend. Voor de Rabobank zijn tankstations interessant, omdat ruim tien procent van alle Nederlandse pintransacties bij tankstations plaatsvinden. Daarvan gaat nu nog meer dan driekwart via de pinpas.