Nieuws

Kijktip: korte Blade Runner-film van Cowboy Bebop-regisseur

15 september 2017 15:23

Blade Runner 2049 wordt met drie korte films ingeleid. De tweede wordt gemaakt door Cowboy Bebop-regisseur Shinichiro Watanabe.

Er zit 30 jaar tussen de eerste Blade Runner en het vervolg, die op 5 oktober in de bioscoop draait. Om die periode te overbruggen en Blade Runner 2049 in te leiden, worden er drie korte films gemaakt. De eerste in de reeks, 2036: Nexus Dawn, kwam onlangs beschikbaar en werd geregisseerd door Luke Scott, de zoon van Blade Runner-regisseur Ridley Scott.

De tweede film is van de hand van Shinichiro Watanabe, bekend van animeseries Samurai Champloo en Cowboy Bebop. De film Blade Runner Black Out 2022, speelt zich een paar jaar na de eerste film af, volgens Japanse site NetLab tijdens een stroomstoring.

“Het werk dat mij als animemaker het meest heeft beïnvloed is, natuurlijk, Blade Runner”, zegt Watanabe in een teaser van de korte film. De teaser is helaas in het Japans en zonder ondertiteling, maar er is al wel veel conceptart en testanimaties te zien. Blade Runner Black Out 2022 wordt op 26 september op het YouTube-kanaal van Sony Pictures Japan geplaatst.

Bekijk hieronder de eerste korte Blade Runner-film, 2036: Nexus Dawn:

Bekijk ook deze prachtige trailer van Blade Runner 2049