Nieuws

Eerste in Nederland geproduceerde e-scooter nu te koop

16 september 2017 17:59

De eerste elektrische scooter die helemaal in Nederland is ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd is sinds deze week verkrijgbaar.

Het begint een trend te worden om de productie van voertuigen terug naar Nederland te halen. Zagen we onlangs al deze fiets uit twee platen, nu volgt een elektrische scooter die volledig in Nederland is ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd. De Be.e is ook een van de eerste gemotoriseerde voertuigen ter wereld waarvan de dragende structuur uit biologische grondstoffen bestaat. De body is gemaakt van biocomposiet: hennepvezels van Groningse teelt die met een deels op planten gebaseerde kunststof zijn geïmpregneerd. Zo is de scooter lichtgewicht en duurzaam.  

E-scooter Be.e ziet er behoorlijk eigenwijs uit. Het ontwerp van designstudio Waarmakers heeft handgestikte zadels, een groot windscherm met nanocoating, brede banden voor een stoere look en LED-verlichting. De aandrijving is met 4kW de hoogste in zijn klasse. In de snoruitvoering (25 km/u) is de actieradius 110 kilometer, de bromvariant brengt je tussen de 70 en 80 kilometer ver, voor je hem in 4 uur weer helemaal vol laadt.

Extra luxe is een achteruitrijversnelling voor gemakkelijk manoeuvreren. Zoiets hebben meestal alleen zware motoren, zoals een Honda Goldwing, aan boord. De Be.e kost 6900 euro en is sinds deze week op de markt.

Volg Bright op Facebook of Twitter