Nieuws

'AR-bril Magic Leap kost tussen 1500 en 2000 dollar'

14 september 2017 09:28

De startup Magic Leap is bezig met een nieuwe investeringsronde voor zijn mysterieuze headset voor augmented reality.

Magic Leap zou in gesprek zijn met Temasek Holdings, een bedrijf uit Singapore dat tot 500 miljoen dollar in de startup zou willen investeren. Daarmee komt de waarde van de startup dan op 6 miljard dollar, schrijft Bloomberg, dat sprak met ingewijden.

Het is nog steeds een raadsel hoe Magic Leap eruit gaat zien en hoe het apparaat precies zal werken. Toch moet de bril over zes maanden bij de eerste groep gebruikers liggen. De augmentedreality-headset moet volgens huidige plannen tussen de 1500 en 2000 dollar gaan kosten.

Kleiner dan huidige VR-brillen

Volgens het bericht wordt de headset groter dan een gewone bril, maar kleiner dan virtual reality-headsets zoals de Oculus Rift. Bij de headset komt een extra apparaatje dat de vorm heeft van een hockeypuck, ter grootte van een smartphone. Deze gadget zorgt dat er draadloos informatie verwerkt wordt naar de bril.

Dat het zo lang duurt met Magic Leap zou komen omdat het bedrijf zowel hardware als software helemaal zelf wil ontwikkelen. Ook zijn er dure onderdelen voor het apparaat nodig. Het is maar de vraag of Magic Leap zijn ambities uiteindelijk kan waarmaken, zeker nu augmented reality op smartphones als goedkoper alternatief wordt gepresenteerd. Wanneer de Magic Leap daadwerkelijk te koop is en tegen welke prijs, is nog steeds niet bekend.

AR-brillen die smartphones gebruiken

Steeds meer fabrikanten komen met AR-brillen die het scherm van smartphones projecteren op een vizier, waardoor je de beelden in de omgeving ziet. Zo lanceert Lenovo in november een AR-bril die werkt met iPhones en Android-toestellen, waarmee je Star Wars-games kunt spelen met een speciale controller in de vorm van een lichtzwaard. We hebben die Jedi Challenges-headset al geprobeerd:


Meer over AR-brillen:

Dit is de nieuwe Google Glass, alleen voor bedrijven

Enschedese studenten maken AR-bril van 29 euro