Beeld © Concept Martin Hajek
Beeld © Concept Martin Hajek
Nieuws

'Kopers nieuwe iPhone X moeten geduld hebben'

12 september 2017 13:01

Wie de nieuwe iPhone met oled-scherm wil kopen, zal geduld moeten hebben. Apple zou dit kwartaal niet meer dan een miljoen exemplaren kunnen produceren.

"Door een tekort aan onderdelen schatten we dat de productie van de OLED-iPhone minder dan 10.000 exemplaren per dag zal bedragen", aldus de doorgaans goed ingevoerde analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities. Dat betekent dat Apple in een kwartaal niet meer dan een miljoen exemplaren kan maken. Eerder had Kuo nog voorspeld dat de 'iPhone X'-productie in het eerste kwartaal 4 tot 5 miljoen exemplaren zou bedragen.

Als gevolg van de beperkte productie zullen mensen die de nieuwe 'iPhone X' willen aanschaffen, vermoedelijk behoorlijk wat geduld moeten hebben - zeker omdat analisten verwachten dat er in de eerste week al vijf miljoen exemplaren van het toestel gekocht zullen worden.

Met name op de gouden uitvoering van de iPhone X zul je even moeten wachten. Kuo verwacht dat er door productieproblemen aanvankelijk maar 'extreem weinig' exemplaren van de gouden iPhone X beschikbaar zullen zijn. "De kans bestaat zelfs dat de gouden versie pas op een latere datum te koop zal zijn dan de andere versies", aldus Kuo.

Apple presenteert vanavond nieuwe producten in het nieuwe hoofdkantoor in Cupertino. Bright is daar bij aanwezig. Dit zijn de belangrijkste geruchten over de iPhone X.

Bright is bij het Apple-event in Californië

Bright is bij de presentatie in het nieuwe Steve Jobs Theater.
Volg ons op Twitter voor Erwins live updates vanuit de zaal.
Check onze Facebook-pagina na afloop voor zijn livestream met de nieuwe producten.
Volg hieronder onze liveblog die we samen met RTL Z maken.