Nieuws

Tesla komt met kleinere Superchargers voor in steden

11 september 2017 18:17

Tesla gaat kleinere oplaadstations openen, bedoeld voor in binnensteden.

Dat heeft Tesla maandag aangekondigd op zijn website. Tesla heeft op veel plaatsen ter wereld al Supercharger-stations staan (in Nederland staan er ook een paar), maar in drukke steden wil het bedrijf kleinere versies plaatsen. Simpelweg omdat ze minder ruimte innemen. Voorlopig zijn er alleen plannen voor de Amerikaanse steden Chicago en Boston.

De nieuwe Superchargers zijn wel iets minder krachtig als de huidige varianten. De kleine versie levert 72 kilowatt ten opzichte van de 120kW die de grote Superchargers bieden. Opladen zal dus wel iets langer duren: 45 tot 50 minuten voor een volle accu.

Volgens Tesla komen de oplaadstations bij supermarkten en winkelcentra te staan. Ze laden dus op terwijl je boodschappen doet. De oplaadpalen kosten evenveel als de grote stations. Of de kleinere stations naar Nederland komen, is niet bekend. Op de kaart van Tesla kun je zien waar de huidige Superchargers staan.

Lees ook: Bereik Tesla's in Florida op afstand vergroot voor vluchten voor orkaan Irma

Bright is bij het Apple-event in Californië

Bright-hoofdredacteur Erwin is bij de Apple-presentatie van nieuwe iPhones dinsdagavond 12 september. Volg ons op Twitter voor zijn live updates vanuit de zaal. Like ons op Facebook voor de livestream met de nieuwe producten. En houd ons YouTube-kanaal in de gaten.