Nieuws

Bereik Tesla's op afstand vergroot voor vluchten orkaan Irma

11 september 2017 12:34

Tesla heeft met een softwareupdate het bereik van auto's in Florida met 65 kilometer vergroot, zodat Tesla-rijders de orkaan Irma konden ontvluchten.

Dat zegt één van de Tesla-rijders die de update heeft ontvangen tegen Electrek. De update is automatisch uitgerold en geïnstalleerd, waarna klanten de extra 65 kilometer tijdelijk kunnen gebruiken om weg te komen van het gebied waar mogelijk de orkaan over gaan razen.

Tesla verkocht voorheen auto's (Model S 60/60D en Model X 60D) die maar 80 procent van de volledige accucapaciteit benutten. Voor een prijs van tussen de 4500 en 9000 dollar konden Tesla-kopers de volledige capaciteit ontgrendelen. Deze upgrade hebben ze nu tijdelijk gekregen. De auto's met begrensde accu's worden inmiddels niet meer verkocht.

Een klant van Tesla nam contact op met het bedrijf en zei dat hij ongeveer 50 kilometer extra nodig had om weg te komen uit de gevaarlijke plek waar hij toen was. Als reactie op zijn verzoek verspreidde Tesla de update naar alle auto's in Florida, de plek waar de orkaan Irma over trekt.

Lees ook:

Record Tesla-rijders: 1000 km op volle accu met Model S

Duurtest Opel Ampera-E: waar komt dat enorme bereik vandaan?

Tesla-update brengt betere autopilot en Sketchpad

Bright is bij het Apple-event in Californië

Bright-hoofdredacteur Erwin is bij de Apple-presentatie van nieuwe iPhones dinsdagavond 12 september. Volg ons op Twitter voor zijn live updates vanuit de zaal. Like ons op Facebook voor de livestream met de nieuwe producten. En houd ons YouTube-kanaal in de gaten.