Nieuws

Twee Nederlanders winnen International Architecture Awards 2017

11 september 2017 16:11

Deze twee Nederlandse kantoorgebouwen zijn bekroond met internationale architectuurprijzen.

Twee Nederlandse projecten zijn als winnaars gekozen bij de International Architecture Awards 2017. Beide prijzen zijn gevallen in de categorie kantoorgebouwen. De eerste prijs ging naar Joolz Headquarters door Space Encounters, het bureau dat furore maakte met hun muisgrijze kantoormeubilair met de naam Boring Collection.

Het hoofdkantoor van kinderwagenmaker Joolz zit in een hergebruikt en voorheen smoelloos kantoorpand met fabriekshal in Amsterdam Noord. Van buiten vallen de geknikte ramen op. Binnenin is de industriële hal nu haast een groene kas waarin de oude fabriekselementen bewaard zijn gebleven.

Prijs nummer twee is voor het Europese hoofdkantoor van Calvin Klein & Tommy Hilfiger van de hand van MVSA architects. Onder hoede van architect Roberto Meijer bouwden zij eerder het Centraal Station van Rotterdam en de ‘schoen’ van de ING-bank aan de Zuidas. Het hoofdkantoor staat op het einde van een pier in de Amsterdamse Houthavens. Zelf zien ze het in een drie-eenheid aan het IJ met het Bimhuis en het Eye filmmuseum. De plek, de dynamische vorm, de hoogte van 12 verdiepingen en het gebruik van wit aluminium doet denken aan een cruiseschip.

Miniatuurvoorbeeld
Miniatuurvoorbeeld