Nieuws

Rockstar lanceert L.A. Noire op nieuwe consoles en HTC Vive

10 september 2017 13:38

Zes jaar na de release van L.A. Noire verschijnt de game voor de huidige consoles en de HTC Vive.

In 2011 verscheen, na een zeer moeizame ontwikkeling, het noir-detective adventure L.A. Noire. De game speelde zich af in het Los Angeles van de jaren ’40, waarbij spelers in de huid kropen van Cole Phelps, een jonge rechercheur. Als Phelps onderzocht je spannende zaken geïnspireerd zijn op misdaden die daadwerkelijk plaatsgevonden hebben. Hoe meer zaken Phelps oploste, hoe hoger zijn rang als rechercheur werd en hoe dichter dit hem bij het duistere criminele hart van het naoorlogse L.A. bracht.

Zes jaar later brengt Rockstar de game opnieuw uit voor de Nintendo Switch, de PlayStation 4 en de Xbox One. Naast de nieuwe versies voor deze drie consoles verschijnt ook L.A. Noire: The VR Case Files, waarbij zeven zaken uit het originele spel vernieuwd zijn zodat ze in virtual reality gespeeld kunnen worden op de HTC Vive. L.A. Noire deed in 2011 flink wat stof opwaaien doordat het spel gebruikt maakte van een speciale techniek waarmee gezichtsuitdrukkingen worden weergegeven, genaamd MotionScan. Dit zorgde voor een geheel nieuwe spelervaring op het gebied van ondervragen.

Gamestudio in opspraak

Het spel kwam echter ook negatief in het nieuws door horrorverhalen over ontwikkelaar Team Bondi en diens omgang met werknemers. L.A. Noire was de eerste en ook direct laatste game van Team Bondi. Zijn tweede titel, Whore of the Orient, sneuvelde tijdens de ontwikkeling en de studio werd gesloten. Gelukkig wist L.A. Noire de verwachtingen wel in te lossen. De PlayStation 3- en Xbox 360 -versie scoorden beide gemiddeld 89% op de reviewverzamelsite Metacritic. 

Nintendo Switch

L.A. Noire voor de Nintendo Switch beschikt over het volledige originele spel en alle extra downloadbare content, met specifieke verbeteringen, waaronder een Joy-Con-mode met op gebaren gebaseerde besturingsmogelijkheden, HD Rumble en nieuwe camerashots. Daarnaast beschikt het spel over touchscreen-besturing.

PS4 en Xbox One

De PS4 - en Xbox One-versies bestaan uit het volledige originele spel en alle extra downloadbare content, met een aantal technische verbeteringen voor visuals, waaronder de belichting, wolken en nieuwe cinematografische camerashots. 4K wordt ondersteund voor Playstation 4 Pro en de Xbox One X. Alle versies verschijnen 14 november. 

Rockstar stelde onlangs de open-wereld westerngame Red Dead Redemption 2 uit tot 2018.