Nieuws

Video: PodCase, een AirPod-laadhoes voor iPhone

8 september 2017 17:50

De bedenker van de Pebble-smartwatch is terug met een iPhone-hoes waarmee je AirPods kan opladen.

De Pebble-smartwatch is dood, maar Pebble-oprichter Eric Migicovsky heeft meer goede ideeën. Zijn nieuwste idee is de PodCase, een iPhone-hoesje met ingebouwde accu. Maar daar zijn er toch al honderden van? Ja, maar niet met twee handige functies waarmee de PodCase zich van de rest onderscheid.

De eerste is een AirPod-laadfunctie. Achterop zitten twee openingen voor AirPods. Net als in het laaddoosje dat bij de oordopjes zit klik je de AirPods er magnetisch in, en beginnen ze op te laden. De PodCase heeft met 2500 mAh genoeg capaciteit om de AirPods 40 keer op te laden; het laadhoesje heeft genoeg voor een keer of vier.

Met de batterij van het hoesje kun je ook je iPhone één keer volledig opladen. De tweede handige functie: usb-c. De PodCase heeft geen Lightning, maar usb-c, waardoor je ’m veel makkelijker kan opladen met bijvoorbeeld de laadkabel die bij elke nieuwe MacBook zit.

De PodCase is via Kickstarter te koop vanaf 89 dollar, en wordt vanaf februari geleverd. Het hoesje is er al voor de iPhone 7 en 7 Plus, er komen nieuwe ontwerpen bij nadat Apple zijn nieuwe iPhones aankondigt.