Nieuws

Disney: Star Wars en Marvel alleen via eigen dienst

8 september 2017 11:25

De ceo van Disney bevestigt dat de populaire Star Wars- en Marvel-films in 2019 alleen via een nieuwe Disney-dienst zullen zijn te streamen

Onlangs maakte Disney bekend vanaf 2019 zijn films aan te bieden via eigen streamingdienst. Netflix stelde toen in een reactie dat nog niet zeker was dat populaire titels als Star Wars en Marvel van zijn dienst zouden verdwijnen. Disney-ceo Bob Iger heeft donderdag tijdens een bijeenkomst in Beverly Hills benadrukt dat de films van Star Wars en Marvel alleen via de Disney-dienst te bekijken zullen zijn. 

Volgens Iger gaat Disney ook zelf unieke content produceren voor zijn streamingdienst, net zoals Netflix dat al langer doet. "We gaan zo'n 4 a 5 originele films per jaar maken en aanbieden via de app. Daarnaast nog eens jaarlijks 4 a 5 series", aldus Iger. Ook het gehele archief van Disney, met zo'n 400 tot 500 films zal beschikbaar zijn via de dienst.

Internationale lancering

Er is een kans dat de internationale versies van de Disney-dienst vanwege rechtenkwesties eerder zullen lanceren dan de Amerikaanse, schrijft CNBC. Hoeveel de dienst gaat kosten, heeft Iger nog niet verteld.

Sportkanaal ESPN, ook van Disney, komt eveneens met een eigen streamingkanaal. Gebruikers kunnen daarbij ook betalen voor een enkele wedstrijd of zich abonneren op een hele competitie.