Beeld © iStock
Beeld © iStock
Nieuws

Tinder heeft goud in handen met nieuwe Gold-functie

4 september 2017 11:13

Met Tinder Gold betalen gebruikers om te zien wie hen hebben geliked. De datingapp verdient meteen bakken met geld aan de functie.

Na de wereldwijde lancering van Tinder Gold vorige week voert de datingapp wereldwijd de lijsten in de App Store aan van de apps die het meeste geld in het laatje brengen. Dat schrijft TechCrunch. Dankzij de functie kunnen gebruikers tegen betaling zien welke andere gebruikers hen leuk vinden, zonder ze eerst de juiste kant op te schuiven en af te wachten. Een beetje cheaten, maar het slaat aan.

Hoeveel Tinder met de functie verdient, is onbekend. Voor de appmakers is Gold een extra manier om geld te verdienen, nadat het in 2015 met Tinder Plus kwam. Met dit betaalde abonnement krijgen mensen toegang tot extra functies zoals een oneindig aantal likes en vijf superlikes per dag. Met dat laatste kunnen gebruikers aangeven iemand héél leuk te vinden.

Tinder Gold komt nog eens bovenop het Plus-abonnement. In Nederland kost het 16,50 euro per maand of drie euro extra als je al Plus hebt.

Lees ook: Tinder lanceert webversie