Nieuws

Apple domineert markt draadloze oordoppen met AirPods

4 september 2017 10:39

Apple heeft met zijn AirPods nu een marktaandeel van 85 procent op de Amerikaanse markt voor draadloze oordoppen.

Apple bracht eind vorig jaar de draadloze AirPods op de markt, maar het lukt het bedrijf nog altijd niet om ze binnen een paar weken te leveren. Dat heeft mede te maken met de relatief grote vraag naar de oordoppen. Volgens een rapport van het marktonderzoeksbureau NPD domineert Apple in de VS de verkopen van de draadloze oordoppen. De AirPods zijn goed voor 85 procent van de omzet in deze productcategorie. In de VS zijn er dit jaar tot dusverre meer dan 900.000 draadloze oordoppen verkocht.

Volgens NPD is het succes van de AirPods een combinatie van factoren, zoals de integratie van Siri en de ingebouwde W1-chip die de Bluetooth-verbinding met iPhones en iPads erg gebruikersvriendelijk maakt. De geluidskwaliteit is volgens het NPD onderzoek minder van belang. De AirPods zijn volgens NPD daadwerkelijk een extensie van de iPhone.

Overigens zijn de levertijden van de AirPods sinds vorige week wat verbeterd: ze zijn van 6 weken naar 2 tot 3 weken gegaan. De concurrentie zit ook niet stil. Op de IFA-beurs in Berlijn testten we vorige week Sony's nieuwe draadloze oordoppen met noise-cancelling:

Bekijk hieronder nog Erwins ervaringen met de AirPods vorig jaar:

Volg het Bright YouTube-kanaal voor meer gadgetreviews