Nieuws

Wetenschap op de pont: pop-up colleges in het ov

3 september 2017 14:14

Je kennis bijspijkeren terwijl je staat te wachten. Dat kan met de pop-up colleges in het openbaar vervoer de komende weken.

De Universiteit van Amsterdam gaat wetenschapscolleges geven op de pont van Centraal Station naar NDSM en in de hal van luchthaven Schiphol. Dat ter ere van het 385-jarige bestaan van de UvA. De eerste pop-up colleges worden door UvA-wetenschappers op werkdagen tussen 17.00 en 18.00 uur op het achterdek van de pont tussen Centraal Station en het NDSM-terrein in Amsterdam Noord. 

De wetenschappers vertellen vanuit hun expertise over wat je ziet en meemaakt als passagier. Zo lopen de collegethema's uiteen van fietsetiquette voor de pont bij Centraal Station, tot het uitzicht dat reizigers hadden die in de zeventiende eeuw over het IJ naar de stad kwamen. Ook krijg je antwoord op de vragen: Hoe schoon is varen? Hoe ontwikkelt Noord zich? Valt er wat te leren van stress?

De pop-up colleges op de pont vinden plaats van 5 tot en met 15 september. Van 25 tot en met 29 september gaat de UvA iets soortgelijks doen voor overstappende internationale passagiers op Schiphol.