Nieuws

LG presenteert V30-smartphone met groot scherm en dubbele camera

31 augustus 2017 09:27

Tijdens de techbeurs IFA heeft LG zijn nieuwe telefoon gepresenteerd. De V30 heeft een groot scherm, kleine randen en een dubbele camera.

LG volgt de V20 van vorig jaar op met de LG V30. De smartphone heeft een compleet nieuw design met een langwerpig 6-inch design met een 18:9 verhouding. Het display is quad hd (2880 bij 1440 pixels) en oled, voor diepere zwartwaardes en heldere kleuren. Het toestel heeft wel wat weg van de Samsung S8, maar het scherm loopt niet door in de randen. Die zijn dus wel te zien, al zijn ze heel dun. Verder is de V30 voorzien van een metalen behuizing met aan de achterzijde stevig Gorilla Glass 5.

De LG V30 heeft een dubbele cameralens aan de achterkant en een vingerafdrukscanner daaronder. Met de camera maak je 16 megapixel-foto's met een diafragma van f/1.6, het hoogste tot nu toe in een smartphone. Daarmee vangt de lens meer licht op, waardoor foto's in het donker beter tot hun recht komen. Naast een standaard cameralens van 16 megapixels, is er ook een groothoeklens met 13 megapixels voor extra wijde foto's. Dat is bijvoorbeeld handig voor groepen mensen of landschappen. Aan de voorkant biedt de V30 een 5 megapixel-camera.

Ook focust LG zich met de V30 op video. Met de 'Cine Video'-modus kunnen gebruikers direct monteren op de telefoon en zijn er filters voor genres als 'klassieke film' en 'romantische komedie'. Daarnaast laat kunnen gebruikers niet alleen vanuit het midden van het beeld inzoomen, maar bijvoorbeeld ook in de hoeken van het scherm.

Miniatuurvoorbeeld

Altijd aan

Het scherm van de LG V30 staat altijd aan. Het display toont bijvoorbeeld de tijd en notificaties op een zwart scherm. Dankzij oled moet dit weinig energie verbruiken, omdat zwarte pixels uit staan. Het toestel is verder voorzien van een nieuwe 'Floating Bar', een softwarebalk die de gebruiker toegang geeft tot vijf veelgebruikte functies. De V30 werkt met Google Assistant voor spraakbediening.

Wanneer de LG V30 precies in Nederland verschijnt, is nog niet duidelijk. LG spreekt van 'het vierde kwartaal van 2017'. Ook de prijs is nog niet bekend. De V30 komt beschikbaar in vier kleuren: zwart, zilver, blauw en violet. 

Volg het nieuws vanaf IFA 2017

Bright doet deze week verslag van de techbeurs IFA in Berlijn, waar veel grote merken nieuwe producten lanceren. Like ons op Facebook, volg ons op Twitter en Instagram, en check ons YouTube-kanaal.