Nieuws

Google Assistant naar meer speakers en apparaten

31 augustus 2017 09:19

Googles virtuele assistent werkt straks in andere speakers dan Google Home en met wasmachines en robotstofzuigers.

Tot nu toe werkte Google Assistant alleen op de Google Home-speaker en op Android-apparaten. Maar vanaf nu komen er meer apparaten op de markt die Googles spraakassistent ondersteunen, meldt het bedrijf. Google voert zo de concurrentiestrijd met Amazon op, wiens slimme assistent Alexa ook in steeds meer apparaten beschikbaar is. 

Zo introduceren Panasonic en twee kleinere merken slimme speakers met de Google-assistent ingebouwd. De Panasonic GA10, die op techbeurs IFA in Berlijn is aangekondigd, reageert op stemcommando's nadat je 'OK Google' hebt gezegd. De prijs van de GA10 is nog niet bekend, maar gezien de ingebouwde woofer van 8 cm en 20 mm dometweeters zit het aan de premiumkant van de markt.

Meerdere stemmen herkennen

De speakers ondersteunen meerdere gebruikers, doordat Assistant verschillende stemmen kan herkennen. Met de multiroomfunctie kun je in meerdere kamers tegelijk muziek afspelen op verschillende speakers. De Panasonic GA10 is eind dit jaar pas te koop. De andere twee nieuwe speakers met Google Assistent zijn de Anker Zolo Mojo en Tichome Mini, die vanaf oktober verschijnen. 

Google Assistant kan je voortaan ook de status van allerlei andere apparaten in huis vertellen. Zo geeft Assistant je updates over je wasmachine of afwasmachine van LG en de Roomba-robotstofzuiger.