Nieuws

Domino's en Ford testen zelfrijdende pizzabezorgauto's

29 augustus 2017 09:49

Hoe reageren klanten op een zelfrijdende auto die een pizza komt bezorgen? Dat gaan Ford en Domino’s nu onderzoeken.

De klanten van Domino’s in Ann Arbor, Michigan zijn de komende tijd proefkonijnen. Bij het bestellen van een pizza kunnen ze ervoor kiezen om de maaltijd te laten bezorgen door een zelfrijdende auto, meldt The Verge.

De onderzoekers zijn vooral geïnteresseerd in het laatste stukje van de bezorging. Als de auto komt voorrijden kunnen de klanten de pizza met behulp van een code (de laatste vier cijfers van hun telefoonnummer) uit de warmhoudcontainer aan de achterkant van het voertuig halen. Via een display en speakers wordt de klant daarbij geholpen.

Het is niet voor het eerst dat Domino’s een test uitvoert met een futuristische wijze van pizzabezorging. Eind maart presenteerde de pizzaketen in Amsterdam nog een bezorgrobot. Daarnaast werkt het bedrijf aan drone-bezorging.

Onderzoekers

“We zijn benieuwd wat klanten denken van deze nieuwe vorm van bezorging”, licht Russell Weiner, directeur van Domino’s USA, de test met een zelfrijdende auto toe. De pizzabezorger is onder meer benieuwd of klanten bereid zijn om hun huis uit te komen om naar een auto toe te lopen die de pizza komt brengen. Ook de gebruiksvriendelijkheid van het scherm op de auto is onderwerp van onderzoek.

Om die reden zit de ‘zelfrijdende’ auto vol met mensen: een engineer van Ford die aan het stuur zit, en verscheidene onderzoekers die kijken hoe de klant reageert. Gokje: al die mensen in de auto zullen ervoor zorgen dat een nietsvermoedende klant toch enigszins verbaasd zal zijn. Kon er nou niet eentje even uitstappen om de pizzadoos tot aan de voordeur te brengen?

Lees ook: Domino's presenteert pizza-robot in Amsterdam