Nieuws

Dure smartphone snel goedkoper

27 augustus 2017 14:15

Dure smartphones kunnen in een paar maanden tijd tientallen procenten goedkoper worden, blijkt uit een steekproef van Bright.

Met de nieuwe Note 8 die zojuist is gelanceerd en de nieuwe iPhone onderweg vroegen wij ons af hoe het ging met de paradepaardjes van afgelopen lente. Hoe duur zijn de toptoestellen van toen nu nog? Uit onze steekproef blijkt dat je er goed aan doet om even te wachten met de aankoop van zo’n high-end toestel.

We hebben drie high-end Android-toestellen (plus de iPhone) op een rijtje gezet met de bijbehorende kortingen.

 

 

Miniatuurvoorbeeld

LG G6

Het toptoestel met de meeste korting is de LG G6. In maart kostte deze smartphone nog 750 euro. Inmiddels kan je hem soms voor minder dan 470 euro bestellen. Dat scheelt ruim 37 procent vergeleken met vijf maanden geleden. Als je een goed Android-toestel wil en niet te veel geld wil uitgeven is dit misschien wel de beste koop die je kan doen. Een groot bijna randloos scherm, een fijne camera’s met stabilisatie en waterdicht. Het enige jammere is dat hij niet de nieuwste processor heeft die veel andere toptoestellen wel hebben.

Mogelijk daalt de prijs nog iets als LG straks de V30 in de verkoop doet.

Miniatuurvoorbeeld

Samsung S8

Volgens velen het beste toestel van het jaar. Ook bij Bright zijn we onder de indruk van deze Samsung die pas 4 maanden te koop is in Nederland. Hij heeft een scherm dat doorloopt over de randen aan de zijkant, terwijl de randen aan de bovenkant tot het minimum zijn beperkt. De camera is uitstekend en hij is waterdicht. Het grootste minpunt is de plaatsing van de vingerafdrukscanner naast de cameralens aan de achterkant. Oeps.

Op 28 april, toen het toestel in de verkoop ging, kostte de S8 nog 799 euro. Inmiddels betaal je bij de goedkoopste aanbieders 615 euro. De S8+, met een groter scherm kostte bij de introductie 899 euro en is inmiddels ook al ruim 20 procent goedkoper.

Miniatuurvoorbeeld

Huawei P10

Het paradepaardje van Huawei lijkt ontzettend op de iPhone, maar dan een stuk goedkoper. Hij heeft een goede dubbele camera en is iets compacter dan de meeste concurrenten. De P10 ging eind maart van dit jaar in de verkoop voor 600 euro. Inmiddels betaal je minder dan 490 euro voor een toestel. Opvallend: de Huawei P10 Plus, van 750 euro, is nauwelijks in prijs gezakt.

Miniatuurvoorbeeld

iPhone 7

De iPhone is al wat langer uit dan de telefoons hierboven, maar hij kan niet ontbreken in dit lijstje. Als je hem bij Apple koopt, heeft hij nog steeds de oorspronkelijke prijs van 769 euro. Maar op andere plaatsen is hij al voor minder dan 650 euro te vinden. We hebben het dan wel over de versie met slechts 32GB intern geheugen. Dat is wat weinig. Verder is dit toestel natuurlijk prima in orde. We zouden het wel afraden er nu één te kopen. In september worden de nieuwe Apple-toestellen gepresenteerd. Het zou goed kunnen dat de iPhone 7 dan voor nóg minder is op te pikken. De iPhone 7 Plus is in verhouding wat minder in prijs gezakt, slechts 13 procent in 11 maanden tijd.