Nieuws

Kantoor onder de brug

24 augustus 2017 08:08

Werkruimte te duur? Bouw een geheime studio onder een brug.

De crisis onder ontwerpers is nu wel voorbij, maar deze designer leeft alsnog onder een brug. Ook in Spanje blijkt er een tekort aan woon- en werkruimte. Meubelmaker Fernando Abellanas gaat er creatief mee om en bouwde zijn eigen studio in de openbare ruimte, waar niemand hem ziet of last van hem heeft.

De studio hangt onder een brug in Valencia - de exacte locatie is geheim. De compacte werkplaats is door Abellanas bedacht en gebouwd. De houten muren klappen op als hij aan het werk is, en sluiten de studio af als hij naar huis gaat. Het stalen frame waaraan de muren bevestigd zijn, hangt op wielen tussen de liggers van de brug. Met kabels en een zwengel laat de ontwerper het gevaarte naar zich toe rollen, zodat hij via het talud van de brug aan boord kan stappen en zichzelf weer terug kan rollen.

Hij voelt zich er fantastisch, de plek geeft hem het avontuurlijke gevoel van een geheime boomhut. Het verkeer over de brug schijnt druk te zijn. Nou heb ik zelf eens onder treinsporen gewerkt, waarbij de afbeelding op mijn beeldscherm bij een voorbijkomende trein naar een bovenhoek werd gezogen om een zwart scherm achter te laten. Hopelijk is het energetisch klimaat in deze studio beter.

Miniatuurvoorbeeld

Miniatuurvoorbeeld