Nieuws

Google toont op Android automatisch video-previews in zoekresultaten

21 augustus 2017 11:05

De Google-app en Chrome voor Android spelen binnenkort automatisch video-previews af in de zoekresultaten.

Als je op je smartphone iets zoekt met de Google-app of via de Chrome-browser, dan worden gevonden video's altijd met een statische thumbnail getoond. Daar komt verandering in: Google gaat nu op Android automatisch een zes seconden durende preview van de video's afspelen. Het zou volgens Google het zoeken nog makkelijker moeten maken omdat je door het zien van de preview al een idee krijgt waar het filmpje over gaat. 

Dat zou volgens Product Manager Prashant Baheti bijvoorbeeld handig zijn als "je gestrand bent langs de weg waar je een lekke band wilt wisselen en een instructievideo nodig hebt". Je zou dan in de previews al kunnen zien welke gereedschappen in de video worden gebruikt, zodat je niet het hele filmpje hoeft te kijken om erachter te komen of het dezelfde gereedschappen zijn als jij gebruikt. Je moet dan wel de optie aanzetten dat je previews via mobiele netwerken wilt zien. Standaard krijg je alleen via wifi-verbindingen de previews automatisch te zien. Je kan de feature overigens ook helemaal uitzetten.

Google gebruikt machine learning om de previews van zes seconden te maken. De video previews worden geleidelijk uitgerold en zullen in de eerste instantie alleen voor Engelstalige zoekresulten in de VS te zien zijn. Later volgen andere landen en talen.