Nieuws

Monster-koptelefoons krijgen spraakassistent

18 augustus 2017 12:52

Nieuwe koptelefoons van Monster bedien je met je stem zodat je je smartphone in je zak of tas kan laten.

Monster gaat zijn nieuwe koptelefoons uitrusten met spraakassistent Melody waarmee je zonder je smartphone uit je tas te halen al je muziek kan afspelen. Later deze maand brengt Monster nieuwe versies van hun Elements, Clarity HD and iSport Freedom V2 fitness koptelefoons uit die je kan bedienen met je stem. Het enige wat je moet doen is de Melody-app downloaden en een bluetooth-verbinding maken. Geef een tik op de oorschelp en assistent Melody luistert naar je stemcommando's.

Je kunt Melody vragen een specifiek nummer af te spelen, de muziek te pauzeren, door te spoelen of het volume aan te passen. Maar ook toegang tot de collecties van Spotify Premium, NPR, iHeartRadio krijg je met een stemcommando. De ondersteuning van Tidal volgt later. 

Afgelegen gebieden

In het persbericht zegt dat Melody de nieuwe dienst niet afhankelijk is van een wifi-verbinding maar via de dataverbinding van je smartphone verloopt. Wat dat precies betekent is niet duidelijk. Mogelijk analyseert Melody net zoals Amazon's Alexa, Apple's Siri en Google's assistent je stemcommando's via kunstmatige intelligentie in de cloud. 

Dat betekent echter wel dat Melody je niet kan assisteren als je geen verbinding hebt, zoals op vakantie in afgelegen gebieden. Monster maakt namelijk niet duidelijk of Melody met wifi maar zonder 3G of 4G wel functioneert.

Drukke bushalte

Sowieso is het twijfelachtig of mensen Melody buiten de huiskamer op het werk of in het openbaar zullen gebruiken. Mensen hebben namelijk nu al moeite om met Siri en Google Assistent in het openbaar te praten. Laat staan dat ze bij een drukke bushalte tegen Monster's Melody zeggen: "Speel het nummer Lying Is The Most Fun A Girl Can Have Without Taking Her Clothes Off".