Nieuws

De Tesla van de bromfietsen

17 augustus 2017 16:30

De e-scooter Monday M1 is stijlvol, matzwart en trekt snel op.

Wat een tof ontwerp. Deze elektrische brommer ziet er niet uit als andere brommers. Bij het bepalen van de vorm zijn de makers van het Amerikaanse Monday Motorbikes met een schone lei begonnen. Met een eigenzinnig resultaat. De Tesla van de motorfietsen wordt de M1 ook wel genoemd. 

De M1 ziet er niet uit als iets dat je eerder gezien hebt. En zo rijdt hij ook niet. Met de topsnelheid van 60 km/uur is het niet echt wat je van een motorfiets verwacht. Hij is dan ook bedoeld voor stadsverkeer. 

Sportstand

De meeste e-bikes lijken op fietsen maar deze is meer een moderne reïncarnatie van een cafe racer. Hij heeft twee standen voor rijgedrag: eco en sport. Met eco mag je met 30 km/uur legaal over straat. In sportstand stijgt de snelheid naar 60 km/uur bij 5500 watt.

Voor de M1 moet je 4500 dollar neertellen. Daarna zijn er nog diverse prijzige top ups mogelijk, zoals achteruitkijkspiegels, een charging adaptor en een extra 5 uur charger van 475 euro. Nu maar hopen dat Monday Motorbikes je geen maandagmorgenmodel levert.

Miniatuurvoorbeeld