Nieuws

Nieuwe Zalmhaventoren wordt hoogste gebouw van Nederland

17 augustus 2017 08:01

De Zalmhaventoren in Rotterdam wordt veruit het hoogste gebouw van Nederland. De toren wordt maar liefst 53 meter langer dan de huidige recordhouder.

De nieuwe Zalmhaventoren in Rotterdam wordt met 218 meter veruit het hoogste gebouw van Nederland. Daarmee verbreekt de woontoren het record dat in handen was van de eveneens Rotterdamse Maastoren met maar liefst 53 meter.

Beide torens zijn van de hand van architect Dam & Partners. De Zalmhaventoren waarvan de bouw dit jaar van start gaat, is gemaakt in samenwerking met Kaan Architecten. Eigenlijk maakt de toren onderdeel uit van een gebouwencomplex. De twee flankerende torens vormen een visuele trap naar het lager gelegen Scheepvaartkwartier. De gezamenlijke Zalmhaven bevat 475 appartementen, een parkeergarage, kantoren, commerciële ruimten, een daktuin en een panoramaterras.

Van het jaar 1382 tot 1969 was het record voor het hoogste gebouw van Nederland in handen van de 112 meter hoge Dom van Utrecht. Na 587 jaar werd met de bouw van het 2 meter hogere Erasmus MC de prijs gehaald naar… jawel, Rotterdam.

Miniatuurvoorbeeld