Nieuws

Zo camoufleer je jezelf op een festival

15 augustus 2017 13:53

Je complete festival gear in grasprint? Niemand die je ziet zodat jij je even terug kunt trekken.

Vrijdag start Lowlands. Wie gaat, zit allang in de voorbereidingen. Kaartjes, kekke kaplaarzen, compact picknickzeiltje, en als onderdeel van je festivaloutfit een poncho waarin je de blits maakt. Het bedrijf Fieldcandy heeft er zijn werk van gemaakt.

Fieldcandy ('moois op het kampeerveld') weet je hebberig te maken met de meest saaie objecten zoals een tent, een windscherm of een poncho. Een tipi met rotstekeningen erop, een tent als een caravan of houthakkershut voor mannen met een baard, een poncho als een punt emmenthaler kaas inclusief gaten en muis, of mijn favoriet: een poncho van gras waarin je even kunt wegvallen.

Knap hoe je in de enorm praktische kampeerindustrie toch de stijlliefhebbers kunt aanspreken. Sinds 2011 is dat het werk van een Engels echtpaar en hun hond. In 2012 brachten ze de eerste tentjes met friss prints op de markt. Vanaf toen volgden de schaduwdoeken, windschermen en poncho's.

In samenwerking met ontwerpers (zelfs de Britse streepjeskoning Paul Smith deed mee) kwamen er nog veel meer prints bij die meestal verder gaan dan gewoon een opdruk. In plaats daarvan doen de prints iets met de vorm, functie of omgeving. Zoals de tent met horizon, die je perfect kunt oplijnen. Of de schijf watermeloen die groter wordt als je je armen onder de poncho spreidt. Je kunt zelfs je tent, windscherm, kussen en poncho in één print kiezen voor een camouflage-effect. Als je nu bestelt, heb je je set nog net op tijd in huis.