Beeld © Alexandre Normand
Beeld © Alexandre Normand
Nieuws

Kabelbedrijf Delta stopt met analoge tv: iedereen moet digitaal

14 augustus 2017 16:10

Vanaf 2018 kunnen klanten van de Zeeuwse tv-aanbieder Delta alleen nog televisiekijken via het digitale signaal.

Volgens het bedrijf, dat alleen in Zeeland actief is, is nu al meer dan 80 procent van de klanten over op digitale tv. De analoge stekker gaat er in het voorjaar van 2018 definitief uit.

Geen extra kosten

Volgens woordvoerder Tim Brouwer gaat het de meeste klanten geen geld kosten om over te stappen. "De klanten betalen nu al standaard voor zowel het analoge als het digitale signaal, dus ze gaan niks meer betalen."

Ook is het voor het standaardpakket niet nodig om een nieuw kastje aan te sluiten. "Voorlopig hoeven klanten niks te doen. Ze krijgen aan het eind van de week een magazine waarin het hele traject beschreven staat."

Sneller internet

Als reden voor de stop geeft Delta dat het veel gaat investeren in sneller internet. "We nemen afscheid van analoge tv. Zo kunnen we ons netwerk efficiƫnter inrichten", zegt de aanbieder in een begeleidend YouTube-filmpje.

Het signaal van analoge tv, digitale tv en internet gaat allemaal via dezelfde kabel. Door te stoppen met analoog wil de aanbieder meer ruimte krijgen voor internet. Het start dit jaar met het vernieuwen van 15.000 straatkasten in Zeeland.

Niet de eerste

Delta is niet de eerste kabelaar die deze stap zet: eind 2010 zette Caiway het analoge pakket al uit. Ziggo en KPN blijven het voorlopig wel aanbieden.

Ook buiten Nederland zijn er steeds meer tv-aanbieders die afscheid nemen van analoge tv. Zo kondigde Ziggo-broer UnityMedia (ook onderdeel van UPC) vandaag de analoge stop aan in Duitsland.