Beeld © Team Liquid
Beeld © Team Liquid
Nieuws

Nederlands team wint grootste game-toernooi ooit

14 augustus 2017 12:42

Team Liquid, opgericht door een Nederlander, heeft in de Verenigde Staten het e-sports-toernooi The International gewonnen.

In de finale nam het Nederlandse Team het op tegen het Chinese Newbee. In een best-of-five-wedstrijd won Liquid met 3-0.

Daarmee won het team 10,8 miljoen dollar aan prijzengeld. Met een totale prijzenpot van 24 miljoen dollar was The International de grootste e-sporst-wedstrijd ooit.

Oorlogsspel

Dota 2 is een strategie-oorlogsspel waarbij twee teams van vijf spelers het tegen elkaar opnemen. Een team wint door de basisnederzetting (de 'Ancient') te vernietigen.

Team Liquid

Eind 2000 richtte de Nederlander Victor Goossens Team Liquid op. Volgens de Wikipedia-pagina van het team stelde Goossens vervolgens zelf het team samen.

Het team werd snel beter en nam begin 2015 zelfs een ander team over. Het heeft zich op dit moment in negen verschillende spellen gespecialiseerd, waaronder League of Legends en Counter Strike: Global Offensive.

Nederlander speelt zelf niet meer

Goossens is op dit moment de manager van het team, hij speelt zelf niet meer in wedstrijden. Het huidige Dota 2-team bevat geen Nederlanders.

Beste eSporters op Bright Day

Tijdens Bright Day in de Jaarbeurs op zaterdag 18 en zondag 19 november zullen de beste Nederlandse eSporters aanwezig zijn. Op deze dagen vinden de finales plaats van vier competities: Counter-Strike Global Offensive, League of Legends, Hearthstone en Rocket League. Bezoekers van ons techfest kunnen in de spectaculaire ESL Arena de finales live bijwonen en de nieuwste games spelen.