Nieuws

Gestresst? Kijk deze nieuwe Ikea-video

11 augustus 2017 10:20

In een nieuwe Ikea-film fluistert een vrouw over nieuwe kussens en lampen, die ze zachte geluiden laat maken. En je ontspant direct.

Kijk onderstaande Ikea-video als je moeilijk in slaap komt of als je te veel stress op je werk hebt. Een fluisterende vrouw vertelt je over de nieuwe producten die ze met haar handen, en vooral haar nagels, allerlei zachte geluiden laat maken. En die zijn merkwaardig genoeg erg prettig om te horen.

De Zweedse winkelketen speelt met de video hiermee in op de trend van ASMR-video's op YouTube. Dat zijn filmpjes met repetitieve handelingen, gefluister en zachte geluiden, die een intens gevoel van ontspanning kunnen opwekken. Sommige kijkers voelen een tintelend gevoel in hun nek of raken in een soort trance. YouTube staat vol met dit soort video's, van knisperende theezakjes tot het opvouwen van handdoeken.

Ook Ikea hoopt je nu intens relaxed te maken door allerlei nieuwe producten, van opbergsystemen tot dekbedden, te bespreken. Tijdens deze 'mentale massage' hoor je ook meteen hoeveel de producten kosten. Het is wachten op de eerste klanten die slaapwandelend hun winkelmandjes vullen...

Kijk hier meer Video's van de Dag