Beeld © Snap
Beeld © Snap
Nieuws

Groei van Snapchat valt erg tegen

11 augustus 2017 08:35

Een tegenvallende omzet, een hoger verlies en minder gebruikersgroei dan verwacht. Snap, het bedrijf achter Snapchat, maakte tegenvallende cijfers bekend.

Het tweede kwartaal werd afgesloten met een verlies van 443 dollar. Het tekort viel veel hoger uit dan de min 116 miljoen vorig jaar. Snap heeft vooral moeite nieuwe gebruikers aan zich te binden. Het aantal dagelijkse actieve gebruikers groeide in het tweede kwartaal met 7,3 miljoen tot 173 miljoen. En dat was tegen de verwachting in van analisten. 

Op jaarbasis groeide het aantal gebruikers met 21 procent. Dat zorgde er ook voor dat de omzet van het bedrijf hoger uitviel. Deze steeg met 153 procent tot 181 miljoen dollar.

Beurskoers daalt

Na de bekendmaking van de cijfers daalde een aandeel Snap even met 18 procent. En het ging er al niet goed mee. Het aandeel van Snap is de afgelopen periode sterk in waarde gedaald. Een aandeel is nog maar 13 dollar waard: 46 procent minder dan op het toppunt. De enige duidelijke opleving die het aandeel recent kende, was toen er sprake was van geruchten over een overname door Google-moeder Alphabet.

Snap profileert zich overigens al 'camerabedrijf', ook al is het vooral bekend van de app Snapchat. Eerder bracht het bedrijf bijvoorbeeld een zonnebril met ingebouwde camera op de markt. Die Spectacles-bril kost 130 dollar. We lieten eerder zien hoe hij werkt en wat je er mee kan:  

Volg ook het Bright Youtube-kanaal