Nieuws

Festivaltent Tucky is tent en luchtbed in één

11 augustus 2017 08:20

Tent Tucky maakt een einde aan gesjouw met tent en luchtbed.

Kaartje voor een festival bemachtigd? Nieuw op de festivals deze zomer: een tukje doen in een Tucky-tent. Tucky is een tent die niet alleen qua vorm maar in elke stap van zijn levensloop anders is dan alle anderen. Het is een tent van maar één materiaal, die aan de rol wordt geproduceerd. Qua distributie wordt de tent niet aan ons consumenten verkocht, maar rechtstreeks aan grote partijen zoals festivalorganisaties, die hem kant en klaar aan bezoekers van Lowlands, Down The Rabbit Hole, Rock Werchter, Zwarte Cross en Wildeburg kunnen verhuren.

Tucky is een opblaasbaar oranje tentje inclusief matras zonder scheerlijnen of tentstokken. Zijn waaiervorm vloeit voort uit het luchtbed, dat in een sierlijke boog over je hoofd buigt. Je doet hem dicht door het oranje zeil naar beneden te schuiven. Een Tucky wordt niet opgezet, maar opgeblazen. Je kunt er met zijn tweeën in slapen, de afmetingen zijn 2,10 meter bij 1,60 zodat je 3,5 vierkante meter overdekt luchtbed hebt. Hij belandt na een festival niet bij het grof vuil, maar wordt keurig gerecycled.

Tucky is specifiek voor meerdaagse festivals ontworpen door initiatiefnemer Joshua Klappe en Studio Ninaber. Zij zien op festivals niet alleen plezier, muziek en bier, maar ook gesjouw met kampeerspullen en achteraf een enorme berg afval in de vorm van tenten en luchtbedden. Met de Tucky doen de industrieel ontwerpers een bijdrage aan ons comfort en het milieu.

Al in 2014 lanceerde Klappe een biologisch afbreekbare tent met de naam One Nights Tent met daarbij een luchtbed. Nu komt alles samen in de vorm van Tucky. CampSolutions verzorgt wereldwijd de distributie van de Tucky, zodat de tweepersoons Tucky op Lowlands staat. Daar kost hij 100 euro, waarvoor je hem alle drie de nachten kunt gebruiken en hem met een gerust hart kunt achterlaten.  

Meer nieuws over Dutch design? Like Bright op Facebook of volg ons op Twitter