Beeld © Martin Hajek
Beeld © Martin Hajek
Nieuws

'Introductie iPhone 8 tegelijk met iPhone 7S'

9 augustus 2017 08:39

De iPhone 8 komt in september op dezelfde dag als de iPhone 7S en 7S Plus op de markt, zegt de bekende analist Ming-Chi Kuo.

De iPhone 8 wordt volgens Ming-Chi Kuo, een analist met goede bronnen onder de leveranciers van Apple, vanaf half september in productie genomen. Daardoor kan Apple de drie nieuwe iPhone-modellen tegelijkertijd op de markt brengen. Kuo voorzag eerder vertraging voor de iPhone 8, het eerste model met een oled-scherm. De productie van de 7S en 7S Plus zou al zijn begonnen.

De voorraden van de iPhone 8 zullen de eerste maanden volgens Kuo kleiner zijn dan de vraag. Dit kwartaal zou Apple 2 tot 4 miljoen iPhone 8-exemplaren kunnen produceren en in dit kalenderjaar 45 tot 50 miljoen stuks. Van de iPhone 7S zou Apple er 35 tot 38 miljoen kunnen maken en van de grotere 7S Plus 18 tot 20 miljoen. Volgens Kuo komen de iPhones in drie kleuren (zwart, zilver en goud), de rosé-gouden versie zal verdwijnen. 

Randloos oled-scherm en FaceID

Geruchten en uitgelekte afbeeldingen wijzen erop dat de iPhone 8 een 5,8 inch oled-scherm met bijna geen schermranden krijgt. Het zou de eerste iPhone worden zonder fysieke thuisknop. Het toestel zou de gebruiker herkennen aan zijn gezicht, dankzij een nieuwe 3D-sensor aan de voorkant. De vingerafdruksensor zou hierdoor verdwijnen. Mogelijk krijgt de iPhone 8 bij de camera aan de achterkant ook een 3D-lasersysteem voor betere autofocus en augmented reality.

Lees ook onze samenvatting van iPhone 8-geruchten.

Like Bright op Facebook om meer nieuws over de iPhone 8 niet te missen.