Nieuws

Tesla komt met 'mega-superchargers'

7 augustus 2017 08:56

Tesla gaat experimenteren met grote, luxe tankstations met veel superchargers en andere services.

Tesla dankt een groot gedeelte van zijn succes aan de superchargers. Met geen enkele elektrische auto is het zo eenvoudig om snellaadstations te vinden als met de Tesla. Nog steeds worden er superchargers bij gebouwd. Het netwerk in de VS moet eind volgend jaar met een factor 3 vergroot zijn. Met de komst van de Model 3 moet dat ook wel, gezien het aantal auto's dat moet laden snel toeneemt. Volgens Elon Musk komen er niet alleen meer oplaadpunten bij, ook wordt er slim gekeken naar de plekken waar deze moeten staan. 

In Nederland zien we ook al dat Fastned naast de snelwegopladers ook in grote steden stations plaatst. Tesla deed dat ook al een tijdje, maar gaat deze strategie waarschijnlijk verder doorzetten. In plaatsen waar hoge Tesla-concentraties te vinden zijn wil Musk mega-Supercharger-stations installeren. Moderne varianten op de Raststätte met plekken om te eten, je mail te checken of andere dingen te doen die je na 2 of 3 uur rijden nodig hebt.  

Op dit moment spreekt Tesla nog van een experiment. Dat wil zeggen dat er (waarschijnlijk in Californië) een eerste mega-Supercharger-station gebouwd zal worden. Het succes van dat eerste station zal de rest van de strategie waarschijnlijk bepalen. In Nederland zou Amsterdam een logische kandidaat zijn voor de 'Raststätte 2.0'.