Nieuws

Google plaatst crashende apps lager in Play Store

6 augustus 2017 12:01

Google wil dat app-ontwikkelaars hun apps stabieler maken. Buggy apps komen nu lager in de resultaten in de Play Store te staan.

Niet alleen crashende apps maar ook apps die de telefoonaccu te snel leeg slurpen komen lager in de zoekresultaten van Googles appstore te staan. Google promoot voortaan de meest stabiele en energie-vriendelijke apps het meest. Dat moet de kwaliteit van Android-apps als geheel op een hoger niveau krijgen.

Google heeft daar een speciaal algoritme voor ontwikkeld, nadat het bedrijf er achter kwam dat apps met de slechtste beoordelingen meestal het vaakst crashten. Toch kunnen populaire apps die buggy zijn hoog in de ranglijst verschijnen omdat grote aantallen downloads de negatieve ratings kunnen overschaduwen.

Het vernieuwde algoritme moet die kans op onjuiste promotie verkleinen. Overigens bekijkt het algoritme naast meldingen van crashes naar een aantal variabelen, waaronder de hoeveelheid uninstalls en de aanslag op de accu.

Google heeft de feature deze week uitgerold en zou nu al het verschil zien. Gebruikers die apps van hogere kwaliteit downloadden, blijken de apps ook meer te gebruiken en minder vaak de apps van hun Android-apparaten te verwijderen. In de komende week zal het vernieuwde algoritme wereldwijd in de Play Store zijn werk gaan doen.