Nieuws

NASA-vacature: iemand die ons beschermt tegen aliens

2 augustus 2017 12:13

NASA zoekt een 'hoofd planetaire bescherming' om buitenaardse 'verontreiniging' tegen te gaan. Je gaat 158.000 euro per jaar verdienen.

Zoals in de vacature beschreven staat, moet de nieuwe beschermer ervoor zorgen dat mensen en robots die vanaf de aarde de ruimte in worden geschoten, niet andere planeten vervuilen met 'organische en biologische verontreiniging'.

Maar dit werkt ook andersom: verontreiniging van andere planeten moet ook niet naar aarde komen. De nieuwe chef moet ook bij elke nieuwe ruimtereis het risico van verontreiniging inschatten. Naast de NASA heeft alleen de ESA (European Space Agency) ook een fulltime planetair beschermer, schrijft Business Insider.

Om deze taak te vervullen, krijgt het nieuwe hoofd planetaire bescherming een salaris tussen de omgerekend 105.000 en 158.000 euro per jaar. Voor de baan moet veel gereisd worden en wordt minimaal een jaar ervaring gevraagd als hoge ambtenaar. Ook moet de sollicitant over 'gevorderde kennis over planetaire bescherming' beschikken.

Mocht je al met de pen in de hand staan om een sollicitatiebrief te schrijven, dan hebben we slecht nieuws: de vacature is alleen voor inwoners van de Verenigde Staten.