Nieuws

Android gaat accuniveau Bluetooth-apparaten tonen

1 augustus 2017 10:33

Android kan binnenkort standaard het batterijniveau van gekoppelde Bluetooth-apparaten weergeven, wat nu alleen sommige toestellen kunnen.

Apples iOS ondersteunt al langer standaard de weergave van het accuniveau van aangesloten Bluetooth-apparaten. Op sommige Android-toestellen, zoals die van Motorola, Sony en Google, is dat nog niet het geval. Samsung, OnePlus en LG tonen al wel het accuniveau van Bluetooth-devices in hun eigen Android-skins. Daarnaast zijn er speciale apps, zoals BatON, die laten zien hoeveel leven er nog in de accu's van aangesloten apparaten zit. Maar die apps ondersteunen niet alle Bluetooth-apparaten.

Google gaat in een toekomstige Android-versie standaard de accuniveau-weergave integreren. Die integratie op systeemniveau zou het mogelijk moeten maken om de informatie over de batterijcapaciteit niet alleen in de statusbalk, maar ook als notificatie of widget weer te geven.

De feature laat nog wel even op zich wachten. Google zit in de laatste fase van de ontwikkeling van Android O. Mogelijk zal Google deze feature daarna uitrollen, wellicht pas volgend jaar.

Lees ook: De 5 beste features in Android O