Nieuws

Elektrische terreinwagen geïnspireerd op Land Rover

1 augustus 2017 09:09

De Bollinger B1 SUT is de lompste elektrische auto die je kunt kopen.

Wie een elektrische auto wil bouwen voor een groot publiek heeft een hele rits uitdagingen: genoeg mensen enthousiast krijgen, logistiek de boel op de rit hebben en een ontwerp maken dat aantrekkelijk, goed te produceren en fraai afgewerkt is. Maar liefhebbers van terreinwagens hoeven geen met leer afgewerkt dashboard en hoogpolig tapijt. De Land Rover Defender bleef lang populair juist vanwege zijn ruige uiterlijk met scharnieren aan de buitenkant van de deuren.

De elektrisch aangedreven Bollinger steekt zijn inspiratiebronnen niet onder stoelen of banken. De terreinwagen lijkt in profiel sterk op de Defender. Vanwege de hoekige eenvoudige vormen kunnen ook zaken als verlichting en metertjes gewoon van de plank getrokken worden in plaats van speciaal ontwikkeld voor de vorm van deze auto. 

Miniatuurvoorbeeld

Leuk grapje is de frunk in deze auto. Klap de voorkant open en je hebt een soort reverse pick-up. Omdat de stoelen verwijderbaar zijn, kun je in de auto objecten plaatsen die van de voorbumper tot de achterbumper op de bodem kunnen liggen. Er komt een 60kWh en een 100kWh accupack beschikbaar voor een maximaal bereik van 320 kilometer. Prijzen zijn nog niet bekend. De auto verschijnt alleen in gunmetal grey en is binnen twee jaar verkrijgbaar.

Deze Land Rover lanceert drones bij reddingsacties