Nieuws

Google stopt met Instant Search

28 juli 2017 13:24

Na 7 jaar stopt Google met Instant Search, de functie die je al resultaten toonde terwijl je een zoekterm aan het intypen was.

In 2010 introduceerde Google de Instant Search-functie. Zodra je een zoekterm intikte, voorspelde Google wat je mogelijk zocht door meteen al zoekresultaten weer te geven. Destijds noemde Marissa Mayer, hoofd van het Google Search-team, dit een 'fundamentele verschuiving in zoeken'. Ze claimde dat als iedereen op aarde Instant Search zou gebruiken, dit 3,5 miljard seconde per dag aan tijd zou besparen. 

Wat Mayer echter niet voorzag, is dat er een fundamentele verschuiving plaatsvond van zoeken via de browser op computers naar zoeken op mobiele apparaten. Zeven jaar later blijkt meer dan 50 procent van de gebruikers via smartphones en tablets te zoeken. Google stopt daarom met Instant Search in desktop-browsers. 

Google heeft Instant Search nooit op mobiele apparaten geïntroduceerd, omdat er op kleinere schermen een ander interface-ontwerp nodig was. Het wil de zoekinterface nu op alle apparaten stroomlijnen.